Inlines-tävling på Zero One Six i Vilsta

Inlines-tävling på Zero One Six i Vilsta

Play

Det var inlines-tävling ute på Zero One Six ute i Vilsta industriområde, Lördagen 27 oktober. Lasse Andersson ordförande för skateparken tror att de har ganska stora chanser att ta medalj i svenska mästerskapen, för att de har duktiga åkare på både senior- och juniorsidan.

Deltagarna kommer från olika delar av Europa bl a Polen, Danmark, England och Tyskland. I år är det tre tjejer i seniorlaget som är med och tävlar och det brukar det inte vara, men det är på tiden.

Anton Bohlin och Billy Fredriksson är två tonårskillar som åker inlines. De har hållit på och åkt inlines i fyra respektive två och ett halvt år och ser båda fram emot helgens tävling. Sebastian Lorenc från Eskilstuna har åkt inlines i ett halvår och hans kompis Charlie Perrault har åkt i ca ett och halvt år och skall vara med och tävla.

Kylie är från Estland men bor i Finland och hon skall som en av de få tjejer som är med, tävla i inlines-åkning. Hon tycker att Eskilstuna är en fin stad och gillar den svenska hotellfrukosten.

Hon säger att det är mer tjejer med och åker i syd- och Västeuropa än det är i nord- och Östeuropa.

Grazchyna från Polen är även hon med och tävlar hon är nöjd med Zero One Six och säger att det är en av de bästa skateparkerna i Europa. Hon har en polsk vän i Eskilstuna som hon skall bo hos under vistelsen här. Det är första gången som hon är i Sverige, men hon tycker att Eskilstuna är en ren och vänlig stad.

Fredrik Andersson tycker att det är full rulle på inlines-parken i Eskilstuna och att det är jättebra svårighetsgrad på åkningen och han tycker det är roligt att folk från ett tiotal länder kunnat dyka upp för att vara med och tävla. Fredrik är där i egenskap av domare i år igen och han kommer att döma så rättvist han kan.

Skribent: Lars Jonsson
Reporter: Bo karp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *