I morgonsoffan med Leif Garvin – Batmobilen

Play

TV-Eskilstuna var på Onsdagsmorgonen den 21 mars på Munktell Science Park för att få en intervju i Morgonsoffan med Leif Garvin som har haft en föreläsning för en morgonpigg publik.

Leif är en känd bilbyggare, mest känd är han dock för sin kopia av Batmobilen. Han har föreläst om några nya projekt som han har startat, bland annat så håller han på med att anlägga en stor action park tillsammans med Warner Brothers.

Det som fick honom att bygga Batmobilen var, (efter han sett filmen 1989) att enda sättet att få bilen på var att bygga den själv. Så han fick tag i en kille som även han var duktig på bilar, så de byggde bilen tillsammans.

Med sina projekt förväntar han sig att skapa många arbetstillfällen för Flens kommun och Sörmlandsregionen.

Han säger sig kommit en bra bit på väg och har blivit inbjuden till både David Letterman och Jay Leno på grund av Batmobilen och nu satsar han stort.

Leif sjunger och har även ett band som heter Fan Heller som är ett tributeband till Van Halen. Han har ett annat band också som heter Garvin, där han spelat i sjutton år och de kör allt från Michael Bolton till Led Zeppelin och det är som musiker han försörjt sig.

Om man vill hyra Batmobilen så kontaktar man “Live it”, liveit.se, som han samarbetar med. Åkturerna börjar i maj och det är redan många bokade.

Han håller även på med att bygga den nya Batmanbilen från de senaste filmerna och den ska vara klar den 25 juni för då är det världspremiär för den senaste Batmanfilmen.

Hittills har bilen spridit enormt mycket glädje var den än har dykt upp, alla gillar den från gamla tanter till småungar, den har även vunnit en mängd förstapriser i de tävlingar den ställt upp i, men det var inte därför, att den skulle vinna priser som Leif byggde bilen. Batmobilen är personlig, han byggde den åt sig själv och hade inte räknat med all uppmärksamhet den skulle väcka, säger den begåvade och mångfasetterade Leif Garvin.

På tveskilstuna.se kan du se klippet Från Morgonsoffan – Munktell Science Park

Nedan kan ni se ett filmat reportage om Batmobile som gjordes av Radio Eskilstuna 92.7 i november 2009.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *