Höj Kattens status säger Eveline Schulze

Höj Kattens status säger Eveline Schulze

Play

Eveline Schulze är en ung tjej som går sista året på Rinmansgymnasiet. Hon är för närvarande aktuell med sitt projektarbete “Höj kattens status” -dagen, som nu på Lördag 17 november kl. 11-15, hålls på Nystrandsgatan 29, i lokalen bredvid Djurmagasinet.

Fredagen den 16 november gästade hon TV-Eskilstuna och där sa hon angående julklappstipset att sälja kattungar i burk, att det inte är någon god idé och att man absolut inte skall köpa en katt under jul.

På “Höj kattens status” -dagen kommer det att komma folk från bl.a djurskyddet i Kälby där de driver ett katthem, det kommer även att vara fika, lotterier med fina priser för katten samt information.

Eveline vill förmedla till folk att de verkligen skall tänka till innan de skaffar katt. Till exempel  kostnaden för kastrering och öronmärkning m.m och att katten faktiskt kan leva i omkring 20 år. En katt för Eveline är som en familjemedlem och bör bli behandlad som en sådan. Hon välkomnar alla som har eller tänker skaffa katt att delta på “Höj kattens status” -dagen nu på Lördag 17 november.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *