Lyssna på våra sommargäster!

Play

I vårt program “sommargästen” kommer kända och okända människor från Eskilstuna att vara sommarpratare hos oss under juli månad. (se tablån nedan)

Vår yngsta sommarpratare är 15 år och den äldsta 90. Det är totalt 20 sommargäster, hälften kvinnor och hälften män inom olika områden. Det är andra året vi sänder detta och det är så spännande att få höra berättelser av människor från sin egen stad.

Sommargästen kommer att sändas under juli månad, from den 1 juli-26 juli, vardagar mellan kl.15-16 (se tablån nedan).

 

Samma dag efter att programmen sänts i Radion läggs dom upp för lyssning på våra hemsidor.

Måndag 1 juli – Irja Bäckström:
Nybliven Parken Zoo chef med gedigen erfarenhet av affärsutveckling, entreprenörskap och marknadsföring. Startade Valmas döttrar med hemmagjord marmelad.
Tisdag 2 juli – Kelvin Sommer:
Konstnär född i Danmark. Arbetar som pedagog, föreläsare och kreativ konsult inom färg, form och rymd.
Onsdag 3 juli – Emelie Lundberg:
Snusande fotbollsmålvakt som spelar i damettan för Eskilstuna United och siktar på landslaget 2015. Vill bli polis i framtiden.
Torsdag 4 juli – Björn Gedda:
Skådespelare/musiker, tidigare anställd på Stockholms Stadsteater i 33 år. Har arbetat inom olika teaterensembler, barnteatrar, Tv-produktioner mm. Spelar trombon i “Absolut Geddas band”.
Fredag 5 juli – Helena Ekhem:
Tidigare Präst i Ansgarskyrkan. Med i SKAPA – Kreativt arbete utifrån tros och livsfrågor med unga i samband med skolor och nätverk.
Måndag 8 juli – Louise Irving:
Informationsscenograf som arbetar på Radio Eskilstuna och sjunger i barbershopkören “Key Town Harmony”.
Tisdag 9 juli – Shiraz Moberg:
Ordförande i Eskilstuna Spelmansgille och yngst av 70 medlemmar. Uppvuxen med Armenisk folkmusik. Lyssna på allt från Reggae till Synthmusik.
Onsdag 10 juli – Solveig Klaening:
Förskollärare som 1967 startade upp Näckrosskolan för handikappade barn. Pigg 90-åring som spelar tennis och är intresserad av konst, konserter och idrott.
Torsdag 11 juli – Thomas Ackelid:
Marknadschef och vägledare på Dynama kompetensutveckling AB. Ordekvilibrist med humor och många järn i elden.
Fredag 12 juli – Marie-Chantal Long:
Ord och scenkonstnär. Fransyska, uppvuxen i Nordafrika. Skrivit pjäser, barn/ungdomsböcker. Gymnasielärare i Franska, teater/drama i skolor.
Måndag 15 juli – Ken Lönnström:
Precis gått ut ekonomiprogrammet på Mälardalens Högskola. Samtalsledare i Rädda Barnens Allan-projekt för pojkar i högstadiet. Tror på jämställdhet. Har levt 1,5 år i Australien.
Tisdag 16 juli – Emil Zoort:
Musiker, sjunger och spelar bas i bandet “Overexcited”, var finalist i Artist 2012. Intresserad av bandet, sambon, katter, snabbmat och spel.
Onsdag 17 juli – Yvonne Grip:
Bildpedagog som arbetar på Eskilstuna Konstmuseum och med barn och ungdomar i skolor. Brinner för konst, och vill förändra kvinnors ojämlika ställning i konstvärlden.
Torsdag 18 juli – Fredrik Wallén:
Polisens presstalesman och informationschef. Är en samhällsengagerad polis som gillar 80-tals musik och hundar.
Fredag 19 juli – Emelie Rösler:
Spelar trummor, gitarr och piano i olika band, bla i “Påpbandet”. Har tagit medalj i Dans-SM två gånger. Tatuerar på fritiden.
Måndag 22 juli – Tjejjouren Meja – Malin Burge och Alexandra Wittgren:
De brinner för att skapa ett jämställt samhälle för alla oavsett kön, könsidentitet, sexualitet, funktionalitet, klass eller ålder.
Tisdag 23 juli – Valter Rämö:
Uppvuxen i Ingermanland. Arbetat som målare under många år. Tidigare boxare. Ordförande i Svenska Poppiförbundet – ett flerhundraårigt kägelspel.
Onsdag 24 juli – Shanthy Thavarajah:
Arbetar som ekonomiansvarig. Stark kvinna född på Sri Lanka som kom till Sverige som 18-åring för att gifta sig. Älskar sin familj och är intresserad av musik och böcker.
Torsdag 25 juli – Björn Lindwall:
Tidigare bibliotekarie/marknadsförare på Eskilstuna Stads och Länsbibliotek. Född på Gotland. Nalleambassadör med egen nalle uppkallad efter sig.
Fredag 26 juli – Jonathan Kasche:
Nyutexaminerad kock/entreprenör som brinner för ekologisk mat och småskalighet/närproducerat. Blev tvåa i årets kockelev i Sverige 2013. Skidfantast i Tunafors Skidklubb.

Kommentarer inaktiverade.