Guif sportchef Bosse Åslund och Mikael Danielsson gästar Tv och Radio Eskilstuna

Play

TV-Eskilstuna hade besök av två representanter från Guif.

Det var marknadsansvarige i Guif, Mikael Danielsson. Mikael har en bakgrund som fotbollsspelare, från både IFK, City och Jäder här i staden, samt Trelleborg och Örebro i allsvenskan. Han bytte dock karriär och blev säljare och nu är han den som sköter sponsring och de bitarna för Guif.

Det finns en stor drivkraft i föreningen som gör att det är roligt att jobba, sen är han föreningsmänniska i grunden och trivs i sådana, samtidigt som Guif är en förening som står för mycket positivt, säger han. Sponsring är en väldigt viktig del av elitidrotten för att man skall kunna ha bra herr- och damlag samt ungdomsverksamhet. Därför, så är de beroende av stora och små företag som sponsorer, men även biljettintäkter och kommunalt stöd i form av ungdomsstöd osv. För att sätta Eskilstuna på kartan, så att säga, så säger Michael att de är ju mycket ute och reser och spelar mycket bortamatcher, både tjejerna och killarna. Matcherna sänds ju, så de syns mycket på både TV och webb. Att man nu reser till sådana länder som Spanien, Slovenien och Tyskland sätter också Eskilstuna på kartan säger marknadsansvarig, Mikael Danielsson.

Bosse Åslund, sportchef i Guif är också med. Han är från staden och har således vuxit upp med handbollen, då han spelade i City i unga år, därefter blev det Guif sedan trettio år tillbaka. Nu har han fått möjligheten att bli sportchef. Han säger att handboll är en svår sport och att det bl a därför är roligt att se hur deltagarna lär sig och utvecklas till det bättre, för att sedan hamna på elitnivå.

Att supporterklubben kallas för Röda havet beror på från början att de har röda tröjor att spela i. På bortamatcher när alla är klädda i rött så märks man, när det ser ut som ett rött hav på läktaren.

Att man är med och slåss om SM-guld varje år är ju något som också sätter Eskilstuna och Guif på kartan säger Bosse Åslund, sportchef för Guif.

Skribent: LarsJonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *