Glöggmingel hos Företagarna på Munktell Science Park

Glöggmingel hos Företagarna på Munktell Science Park

Play

Onsdagen 28 november så var det glöggmingel hos Företagarna på Munktell Science Park. TV-Eskilstuna var där för att kolla läget och göra några intervjuer med deltagarna.

En som var där och minglade var Per Lennartsson, han representerar ett förlag och jobbar med grafisk formgivning. Han är inte medlem i Företagarna än, men säger att han nog blir värvad under kvällens gång. Per ger följaktligen ut böcker och det gör han bl a för att han älskar boken som format. Företaget har funnits i tio år men bokutgivningen har han bara ägnat sig åt de senaste tre åren. Han ser fram emot kvällen med glögg och få träffa andra entreprenörer och kanske få bygga upp ett nätverk.

En annan deltagare var Thomas Wahlström, konstnär och författare han var där för att hans förlag var där och är även han en potentiell medlem i Företagarna. Thomas har även ett eget förlag som ger ut som han säger ”små böcker”. Eftersom det är svårt att nå ut med någonting så har han gått ihop med Lennartsson Publishing och ger ut sina böcker och diktsamlingar där. Små böcker är hans egen idé, om man viker en A4 på rätt sätt så får man ut tolv sidor och tar man två A4or och slår ihop dem så får man tjugofyra sidor och så har man en bok. Thomas ser fram emot att under kvällen träffa en massa trevliga människor. Han tycker det är bra att vara där eftersom han varit konstnär sedan 1993 och det kanske inte är så många som vet om det, men nu får han en chans att visa att han finns.

På plats är också ordföranden i Företagarna Eskilstuna, Ragnar Smittberg.

Ragnar säger att tanken är att de skall ha lite trevligt tillsammans. Man skall mingla och smaka på lite olika glöggsorter, samtidigt vill man att medlemmarna skall lära känna varandra, därför är minglet viktigt.

Därutöver skall man prata om sociala media och hur det går att använda i och med affärsverksamhet, säger Ragnar Smittberg ordföranden i Företagarna, som föredrar att fira jul på ett klassiskt traditionellt svenskt sätt men i år blir det lite annorlunda han kommer nämligen att befinna sig utomlands på en indisk flygplats på själva julafton, men det går nog det också.

Madeleine Lundqvist är även hon där för att träffa en massa inspirerande människor och för att ta del av Företagarnas event som hon är medlem i sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon ser fram emot att utveckla både affärer, sig själv och sin verksamhet. Hon skall absolut dricka glögg och hoppas få en bit choklad därutöver.

Ann-Christin Lindahl, Företagsmarknadschef på Sparbanken Rekarne var också där för att ta del av eventet. Hon sitter med i styrelsen i Företagarna så det är hennes representativa sida under kvällen samtidigt som hon tänker mingla som alla andra.

Retorikern Erland Lundström tycker att kvällen varit lyckad, att ha fått träffa många trevliga människor. Erland citerar Daniel Ek Spotifys grundare och säger : – En god relation är grunden för all kommunikation och som man uppfattar människa uppfattar man varumärket.

Stefan Laurell, som har föreläst om sociala medier, bl a om twitter under kvällen säger att synas som entreprenör på sociala medier är det det nya sättet att interagera och nå ut till de kunder man har samt till de potentiella kunder man kan få. När det gäller internet så skalla man tänka på att ingenting försvinner utan finns kvar någonstans och det skall man tänka på när man använder mediet när man t ex söker jobb eller så, säger Stefan Laurell.

Foto: Zahi Aziz
Skribent: Lars Jonsson
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *