Frivilligorganisationen Missing People startar i Sörmland

Play

Frivilligorganisationen Missing People, som hjälper till att hitta försvunna personer, har uppmärksammats bland annat i samband med att man hittade kroppen av en kvinna som försvann 2010. Nu startar en avdelning i Sörmland. Med säte i Eskilstuna.

– Vi har fixat lokal och ska ha möte där vi hoppas att polisen kan komma och föreläsa för oss om hur det här funkar. Sedan vi bestämde oss för att starta så har det spridit sig som en löpeld på Facebook, det är kanske runt 30-40 personer som kommer på mötet på onsdag, säger initiativtagaren Lea Andersson.

FAKTA: Missing People Sweden är en organisation som samordnar och genomför skallgångar av försvunna personer i Sverige, med säte i Göteborg. MPS har ett nära samarbete med anhöriga & polis och tar alltid poliskontakt innan vi lägger upp en efterlysning med MPS som avsändare.

För att delta i våra skallgångar måste du

  • minst vara 18-år.
  • Tänk på att alltid klä dig varmt och i oömma kläder.
  • Skallgången kan pågå hela dagen så ta med dig matsäck.
  • Du får ta med dig hund, men tänk på att andra personer i din patrull kan vara allergiska eller hundrädda personer.

Vi har reflexvästar till alla, samt ficklampor vid behov.

För er som har vana att leda en grupp om 10-15 personer, tag gärna direkt kontakt med oss när du kommer till samlingsplatsen då vi alltid behöver patrulledare vid varje skallgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *