FristadsTorgets Vänner manifesterade

Play

Protesterna mot ombyggnaden av Fristadstorget ropades ut i slutet av förra veckan.

Torgets vänner samlade ett drygt hundratal människor som applåderade torghandlare Sture Rosenqvists protester.

– Vi torghandlare drabbas av ett dåligt bemötande från politikernas håll, och de tar ingen hänsyn till vårt långsiktiga arbete, sa han bl a.

Även torghandelförespråkaren Borny Sundh höll ett tal som hon avslutade med förhoppningen om att vi i stället renoverar Fristadskiosken och planterar många blommor:

– Gärna fridlysta, så vår mest gemensamma plats i fortsättningen är garanterad att slippa utsättas för större ingrepp, säger hon.

Kommunalrådet Magnus Johansson (MP) lyssnade på alla synpunkter och sa i en snabb kommentar efteråt att han hoppas att dialogen kan fortsätta att hållas öppen. Men han ändrar inte uppfattning i frågan om att Eskilstuna har råd med utgiften på 67 miljoner kronor för ett upprustat Fristadstorg.

-För det har vi, menar han.

– Och jag kan inte heller se ett problem med att torghandlarna får ställa transportbilarna på annan plats, säger kommunalrådet Magnus Johansson.

Giselle Emmoth gestaltade rollfiguren Tora Hortensia Andersson och slog med eftertryck fast att torghandeln är lika gammal som torget, och att den förtjänar allt värnande den kan få.

Tora Andersson är med i organisationen “Torgets Vänner” och hon fanns naturligtvis med under manifestationen i förra veckan.

(I inslaget hör vi Tora Hortensia Andersson från organisationen “Torgets Vänner”, reporter Harry Risku, programledare Tomas Widén samt några olika Eskilstunabor).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *