Friskvårdsdag på MunktellArenan

Play

Vikten av goda matvanor och fysisk aktivitet har uppmärksammats under den här veckan när Eskilstuna medverkar i det nationella arbetet för ett friskare Sverige 2012. En rad aktiviteter har arrangerats för allmänheten på mötesplatserna ute i de olika bostadsområdena i Eskilstuna. Dessutom arrangerades en friskvårds­dag för personer med psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning tidigare nu i veckan.

Friskvårdsdagen arrangerades av vuxenförvaltningen för personer som har sk daglig verksamhet. Platsen var MunktellArenan i Eskilstunna och vår reporter var förstås på plats.

(I inslaget hör vi bl a Mikael Axtelius från Eskilstuna Handikappidrottsförening, reporter Johan Ahl samt programledare Tomas Widén)

Ett friskare Sverige 2012 är ett samverkansprojekt som leds av Statens folkhälsoinstitut. Medverkar gör kommuner, landsting/regioner, ideella organisationer och privata aktörer. Projektet syftar till att främja goda matvanor och fysisk aktivitet hos allmänheten. Det ska ge inspiration och kunskap för att äta bra och röra sig. Särskild uppmärksamhet sätts på barn, unga och äldre samt personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *