Första spadtaget för nya Fristadstorget

Play

Nu är omvandlingen av Fristadstorget i gång. Nu i veckan togs det första symboliska spadtaget.

Avspärrningarna är uppe och torghandeln har tillfälligt flyttat till andra platser i centrum. Nu väntar ett drygt år av byggverksamhet.

-Det kommer att bli en besvärlig tid, både för handlare och övriga stadsbor, det säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, Magnus Johansson (MP).

– Förhoppningsvis kommer ni att tycka att det är värt det när det är klart, sa han innan han tog på sig entreprenören Peabs gula hjälm och greppade spaden.

Magnus Johansson fick sällskap vid grushögen av en stor skara. Här fanns inte bara representanter för kommunen och Peab. Även fastighetsägarna, handeln och polisen ville vara med och gräva.

Nu väntar alltså en lång tid när Eskilstunas centralaste plats är förvandlad till en byggarbetsplats. Till hösten 2014 ska allt stå klart och det nya Fristadstorget vara invigt är det tänkt…

(I inslaget hör vi bland andra Mats Hällnäs, projektledare för det nya Fristadstorget, Magnus Johansson, ordf. i Stadsbyggnadsnämnden och Staffan Grenehammar, bitr. chef för den brottsförebyggande polisen i Sörmland, reporter Lars Jonsson samt programledare Tomas Widén)

Här kan du via webbkamera följa bygget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *