Flying

Play

Varje söndag kl 19:30-21:30 tar Kenneth Thörnfeldt och Tina Brantberg med er på en musikalisk resa bakåt i tiden med fakta och information på både svenska och engelska om grupperna och dess medlemmar som spelas i programmet

.

Följande grupper spelas:

 • 10cc
 • ABBA
 • AC/DC
 • Alan Parsons Project
 • ASIA
 • Beach Boys
 • Beatles
 • Chicago
 • Coldplay
 • Cream
 • Creedence Clearwater Revival
 • David Bowie
 • Electric Light Orchestra
 • Emerson, Lake & Palmer
 • Fleetwood Mac
 • Genesis
 • Gentle Giant
 • Green Day
 • Jethro Tull
 • Kent
 • Led Zeppelin
 • No Doubt
 • Pink Floyd
 • Police
 • Queen
 • Rammstein
 • Rolling Stones
 • Splash
 • Status Quo
 • Toto
 • U2
 • The Who
 • Yes

Varannan vecka kommer det att presenteras musik med samtliga grupper som figurerar i programmet att spelas och varannan vecka spelas musik med de olika gruppmedlemmarna som soloartister eller i andra grupper att spelas. T ex George Harrison (Beatles) och Jeff Lynne (Electric Light Orchestra) spelar tillsammans i Traveling Wilburys.

I Kenneths Egna blogg ‘Flying’ kan du se spelistorna efter alla hans program.

16 reaktion på “Flying

 1. Hej! Kan ni spela låten “all through the night” med svenska sångaren Thomaz? Brukar lyssna på den när jag är lite deppig, så blir jag lite gladare igen 🙂

 2. Hej.
  Hittade precis in till er och såg till min glädje en massa intervjuer m.m. som jag vill lyssna på såsom Hackett m.m.

  Finns det möjlighet att ladda ner alt. spela upp i en bättre spelare? Det är mycket krångligt att spola fram till det man vill lyssna på.

  • Kenneth, we are good friends on facebook. If you send me any response to this note, please put it on facebook as a personal message to make sure I get it. Or you can send it to my email. That’s a sure thing. Today is Wednesday, at 11:30AM. I am trying to get you on the youtube “flying” post. I can’t figure it out. HELP!!!

 3. Hej! Jag lyssnade på ett program som handlade om Richad Wright för ngr år sedan. Finns programmet kvar? Skulle uppskatta att få höra det igen. Hur hittar jag det om det är möjligt? / Tack för en bra kanal! / Anders

 4. Ikväll (27/1) hade Kenneth och Tina den stora äran att få intervjua en av de största gitarristerna i rockhistorien i Flying, nämligen Steve Hackett. Han var medlem i Genesis på 70-talet, men lämnade gruppen 1977 då han ville utveckla sin egen musik på ett annat sätt än vad de övriga i Genesis ville. Han har givit ut ett stort antal skivor sedan dess. Både som rockmusiker, men också som klassisk gitarrist. Han har även spelat in skivor med musiker i Brasilien på 80-talet. Och han har även arbetat ihop med andra musiker från andra stora grupper såsom Steve Howe och Chris Squire från Yes.

 5. Söndagens Flying hade en mycket blandad och intressant mix. Det blev låtar från åren -71, -81 och -91. Det mest intressant var kanske att få höra hur Electric Light Orchestra lät från början när Ron Wood var med. Han hade en mer experimentell sida till musiken än vad Jeff Lynne hade. Ron Wood lämnade gruppen redan efter första albumet som kom 1971. Därefter tog Jeff Lynne över totalt och gjorde en mer lättsmält och dansvänlig musik som alla vet.

  Genesis hade också en liknande utveckling. I början när Peter Gabriel var med så styrde han hur gruppen skulle låta. När han sedan lämnat så kom de andra medlemmarna fram mer med egna idéer, vilket utvecklade gruppens musik på ett mycket framgångsrikt sätt.

  Rolling Stones var från början en bluesgrupp. Och det fick dom bevisa i låten Black Limousine.

  The Who fick en revival för några år sedan när TV-serien CSI startade. Det finns ju tre olika varianter på denna serie. Och alla har The Who-låtar som signaturer. I söndagens program spelades I Won’t Get Fooled Again. Den är signatur till CSI Miami.

  Status Quo startade redan i slutet av 60-talet. Men dom finns fortfarande. Dom gjorde en turné i Sverige denna sommar. Och i kvällen program fick dom bjuda på låtar från alla decennierna som prgrammet handlade om.

  Det blev också lite Pink Floyd, Queen, 10cc, Chicago och Beach Boys. Allt finns snart att åter lyssna på i Radio Eskilstunas arkiv.

  Nästa vecka blir det låtar från 2001, 2011, men även mer låtar från åren -71, -81 och -91.

 6. Igår (5/8) sände Flying nummer 208. Musiken var med gruppmedlemmarna som soloartister ifrån åren 1970, 1980, 1990 och 2000. En mycket blandad kompott av kända och mindre kända låtar. Detta för att få ett perspektiv på vad som har hänt med dessa artister genom åren. Det mest ovanliga spåret var hämtat från ett album som heter Liverpool Sound College, där Paul McCartney med hjälp av producenten Youth hade samplat prat med Beatles, ljud från trafik men även sjungit lite själv.

  Det blir mer solo nästa söndag. Då börjar vi med året 2010. Det fanns inte plats för det året igår. Dessutom blir det fler låtar ifrån åren 1970 -2000.

 7. Igår (22/7) presenterade jag och Tina låtar med gruppmedlemmarna ifrån de band som finns i arkivet. Åren var ifrån 1969 till 2009. Det blev en mycket bred kompott.

  Vi började med att minnas Jon Lord, den legendariske organisten och låtskrivaren i Deep Purple och Whitesnake som gick bort den 16 juli, bara 71 år gammal. Vi spelade en låt som fanns på hans klassiska album Beyond The Notes från 2004. Låten som heter The Sun Will Shine Again hade Frida Lyngstad som sångerska. Eftersom hon var född i Norge, och norska musiker finns med på detta album, så tillägnade vi även det norska folket denna låt då det var årsdagen på massakern i Oslo och Utöja.

  Därefter spelade vi lite gladare tongångar både med Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Däremmellan fick vi ett smakprov på vad John Lennon och Yoko Ono pysslade med i slutet av sextiotalet när de gjorde några avantgardistiska skivor.

  Fyra av Gnensis medlemmar var också med, dvs Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford och Tony Banks. Phil Collins skulle ha varit med. Men den skiva som skulle spelas hade ännu inte infunnit sig till arkivet. Men den kommer fram vid nästa gång vi spelar låtar ifrån åren -69 till -09.

  Kolla in låtlistan och kommentera gärna de låtar som för övrigt spelades. Nästa vecka blir det spår ifrån åren -70 till -10 med grupperna igen.

 8. Kvällens Flying hade en del ganska långa spår. Bland annat ett från The Who. I deras rockopera Tommy från 1969, finns ett spår som heter Underture, dvs motsatsen till Overture, vilket alla klassiska operor börjar med. Detta spår, Undeture, var tio minuter långt. Så var även ett spår ifrån Yes, eller rättare sagt Anderson,Wakeman. Bruford & Howe. Dessa herrar var inte längre medlemmar i Yes 1989, så dom fick ge ut ett album i egna efternamn. Men både Stewe Howe, Jon Anderson och Rick Wakeman återkom i gruppen längre fram.

  Ett annat lång spår var Set The Control Of The Heart Of The Sun med Pink Floyd från 1969. Detta hämtat från albumet Ummagumma. Detta album som var dels ett studioinspelat album och ett live-album tillsammans. Ummagumma var det mest psykedeliska albumet Pink Floyd gjorde. Det sålde inte speciellt bra när det släpptes. Men efter succén med Dark Side Of The Moon 1973, började intresset växa även för Ummagumma som då började säljas i stora utgåvor igen.

  Graham Gouldman, den ende ordinarie medlemmen i 10cc numera, var en flitig låtskrivare åt andra grupper redan på 1960-talet. 2009 kom det ut ett live-album med 10cc där han framförde tre av dessa tidiga låtar. I kvällens program fick vi höra Bus Stop som The Hollies hade en hit med 1966, No Milk Today, som Herman’s Hermits hade en hit med samma år, och For Your Love, som The Yardbirds hade framgångar med redan 1965.

 9. Gårdagens program (8/7) innehöll låtar från åren -69, -79 och -89 med de olika grupperna i arkivet. Det blev en bred blandning. Allt från lättsam pop à la Beach Boys till avancerad gitarrteknik levererad av Terry Kath i Chicago. Vi fortsätter på årtal med slutsiffran 9 kommande söndag. Men då börjar vi med åren -99 och -09. Sen blir det fler låtar från -69, -79 och -89.

 10. Ikväll (1/7) bjöds det på låtar från åren -98 och -08 med gruppmedlemmarna i de olika banden som finns i Flyings arkiv. Dessutom fick Linda McCartney vara med på ett hörn med en låt från det album Paul McCartney släppte med hennes inspelningar hon hade gjort under de år hon varit gift med honom. Detta som en fin gest till henne efter den tragiska bortgången i bröstcancer som drabbade henne i slutet av nittiotalet. Paul var också med som The Fireman. Under denna pseudonym har han släppt tre album sedan 1993.

  Benny Andersson var med och spelade dragspel och synclaver ihop med Orsa Spelmän på ett par spår från en skiva som heter Ödra som kom ut 1998.

  Gruppen Icon bildades av John Wetton och Geoff Downes 2005. Dom hade tidigare varit originalmedlemmar i Asia. Tre album har Icon givit ut. Och några spår från den andra presenterades. Asia har sedan dess fått tillbaka de andra två originalmedlemmarna Steve Howe och Carl Palmer och kommer nästa vecka ut med ett nytt album som heter XXX. Detta med anledning av att gruppen firar 30-årsjubileum i år.

  Brian May och Roger Taylor från Queen fick bidra med låtar från deras soloalbum som kom ut -98.

  Slutligen så vill jag uppmärksamma Keith Emerson. Denne var en av tre medlemmar i legendariska gruppen Emerson, Lake & Palmer som sålde massor av skivor i början av 70-talet och genomförde mastodontturnéer då. Han har bildat en ny grupp under eget namn nu och fått med sig Marc Bonilla på bas och gitarr. Ett antal spår från deras album som kom ut -08 presenterades också.

 11. Igårkväll (24/6) var det dags för soloalster igen med medlemmarna i de olika grupper som finns i Flyings arkiv. Allt ifrån Benny Andersson ihop med Orsa spelmän till Mike Rutherford i Mike & The Mechanics.

  Dessutom bjöds det på några mycket udda spår. George Harrison var först med att ge ut ett album på Apple, det skivmärke som grundades 1968 av The Beatles. Skivan heter Wonderwall och är ett soundtrack till filmen med samma namn. Tyvärr var det ingen film som har satt några avtryck i filmhistorien. George Harrison hade skrivit musiken, men spelade inte själv på skivan. Utan det gjorde indiska och engelska musiker. Mycket udda låtar dessutom.

  Greg Lake ifrån Emerson, Lake & Palmer var med i några andra grupper på 60-talet. Bland annat Shy Limbs. Dom släppte en singel 1968 som hette Love. Den nådde inga högre placeringar på försäljningslistan i England, men det är ändå roligt att kunna spela den, eftersom den har ett historiskt intresse.

  Nästa söndag fortsätter vi att spela sololåtar, men då ifrån åren 1998 och 2008 först och främst. Hoppas du lyssnar då också.

  Kenneth och Tina

 12. Ikväll (17/6) spelade vi låtar från åren med slutsiffran 8 med de olika grupperna i Flyings arkiv. En ny grupp anslöt, nämligen The Alan Parsons Project. Alan Parson har producerat album med både Beatles och Pink Floyd innan han startade sin egen grupp tillsammans med Eric Woolfson. Dessa båda herrar gav ut tio album mellan åren 1976 och 1987. Man hade olika musiker på låtarna, liksom sångare.

  Vi spelade också kända låtar med Rolling Stones, ABBA, Beatles och Beach Boys. Sedan lite mindre kända med Chicago, Creedence Clearwater Revival, Status Quo och The Who. Plus en del annat. Mottot i programmet är ju bland annat att spela alla spår med de grupper som ingår i arkivet, dvs inte bara hitsen.

  Nästa söndag presenteras låtar med de olika gruppmedlemmarna som soloartister, eller som medlemmar i andra grupper från samma år som idag.

  Tina och jag vill också passa på att önska alla våra lyssnare en trevlig Midsommar.

 13. I söndags firade Flying program nummer 200. Det blev hits för hela slanten. Hoppas att ni lyssnare njöt och hade det trevligt. Nästa vecka blir det låtar från åren 1968 och 1978 framförallt.

  Vi kanske kan bjuda på en ny intervju snart. Återkommer om det. Går det i lås blir det mycket spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *