Flottrace på Eskilstunaån

Play

Det var flottrace på Eskilstunaån under Torsdagseftermiddagen 23 augusti och det var J B-gymnasiets ( f d John Bauer ) elever som tävlade i denna något udda gren. Rektor Henrik Fred berättar för TV-Eskilstuna att de har sitt årliga flottrace där förstaklasseleverna får bygga sina egna flottar för att med dessa ta sig över Eskilstunaån fram och tillbaka.

J B-gymnasiets utbildning går ut på att ge eleverna en utbildning som kombinerar det bästa ur yrkeslivet med en teoretisk utbildning så att de får en sammantaget bra utbildning. De har både yrkeselever som frisörer och IT-elever men även studieförberedande elever, allt inom ekonomi, samhällskunskap och teknik.

Mikael Törnkvist, medialärare på J B-gymnasiet och en av initiativtagarna till flottracet är med och säger att alla lärare är med i den årliga kickoffen och det är för ettorna framförallt som ska lära sig att bygga en flotte tillsammans och de får ett visst antal dagar plus material och tillåtelse  till  egna initiativ och flotten ska vara klar kl. 13.00 samma dag som racet går, kl.14.00. Det finns tre olika priser, bästa flotten, bästa hejaramsan och finaste skylten eller flaggan. Tonvikten ligger på samarbete säger han.

Pärla Joki, en av eleverna som håller flaggan högt för sitt lag säger att hennes lag kom på tredje plats. Hon pluggar ekonomi men vill bli makeup-artist  och tänker starta eget.

Chloé Skoog och Rebecka Rosenkvist är med i jumbolaget men är lika glada för det.

Hampus Björklund var en av dem som var med och tävlade, han simmade och var så koncentrerad på sin uppgift att han ej har någon aning på vilken plats hans lag hamnade på men tror att de kom trea. Han pluggar ekonomi och är nöjd med restaurangmaten som eleverna får till lunch.

Skribent: Lars jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *