Eskilstunapolisen får en egen Facebooksida

Play

Nu ökar polisen i Sörmland närvaron på Facebook.

Sedan hösten 2011 så har Sörmlandspolisen haft två pilotsidor på Facebook, Trosa och Strängnäs. Men från och med nu så tar man steget fullt ut med att sätta upp en sida för varje kommun i Sörmland.

– För att ha de bästa förutsättningarna för en så lokal anknytning som möjligt i vår närvaro på Facebook så fortsätter vi tillsvidare att ta avstamp i vår kommunpolisorganisation. Sidorna riktar sig i första hand till de som bor eller verkar i någon av länets kommuner. Men alla intresserade är naturligtvis mycket välkomna att gå in på Facebook och gilla dem, säger Sörmlandspolisens presstalesman Fredrik Wallén.

– Polisen ska vara synlig och tillgänglig i hela samhället och då är det viktigt att vi både finns med på och behärskar sociala medier. För att bland annat ta del av brottsförebyggande information och kommunicera direkt med kommunpolisen är det smidiga kanaler. Man ska dock inte lämna tips eller göra polisanmälningar direkt på Facebook, säger Fredrik Wallén.

(I inslaget hör vi: Sörmlandspolisens presstalesman Fredrik Wallén, reporter Tomas Widén)

Eskilstunapolisens Facebooksida: http://www.facebook.com/groups/142599782423748/#!/pages/Polisen-Eskilstuna/243084175804554

(OBS! just nu finns en falsk Eskilstunapolisen-sida ute på facebook. Var noga att kolla så du verkligen är inne på rätt sida!)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *