Claes-Göran Ydrefors, pastor i S:t Eskilskyrkan talar om Verksamheten

Play

TV-Eskilstuna gjorde ett reportage på S:t Eskilskyrkan vid Båtmansbacken i Eskilstuna. Det är bl a angående att man uppmärksammar vilket sorts arbete kyrkan lägger ner på att hjälpa folk som kommer hit från andra länder.

Claes-Göran Ydrefors, pastor i S:t Eskilskyrkan sedan 1996. Han har varit pastor i missionsförbundet sedan 1979 och har haft både nationella som internationella uppdrag inom förbundet. Han trivs utmärkt med sitt yrke med att bl a bli en del av staden och ge kyrkan ett ansikte i samhället, i och med alla sina kontakter med skolor, myndigheter, organisationer och media mm.

S.t Eskilskyrkan byggdes 1991, dessförinnan fanns den och Eskilstuna missionsförsamling nere i staden.

Man har en bredd av verksamhet för barn och ungdomar med barnkörer, scouter, tonårsgrupper och konfirmationsgrupper. De har ett rikt musikliv. Man har även vuxenkörer och gott om musiker och en ambition att skapa olika mötesplatser i kyrkan.

Pastor Claes-Göran är även samordnare för Världens Barn i Eskilstuna och har jobbat med det i flera år. De senaste åren har han varit kommunsamordnare, vilket gör honom till spindeln i nätet för det jobb som man utför under några höstveckor i insamlingen för Världens Barn. Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt och sju år i rad så har de blivit utsedda till den generösaste storstadskommunen i Sverige. Det har under dessa sju år blivit 9,5 miljoner kronor.

Svenska missionskyrkan har tillsammans med baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige gått samman i en alldeles ny kyrka och den heter Gemensam framtid. Så istället för att dela på sig så går man samman med andra. Då skapas nya och mera resurser och är samtidigt en trovärdighetsfråga, säger Claes-Göran Ydrefors.

På vägen hit, går ut på vad kyrkan gör för att hjälpa folk som kommer från andra länder.

Adhanom kom från Eritrea till Sverige för nio månader sedan. Han kom in i S:t Eskilkyrkan av en slump då han och hans fru en Söndag tittade in där, de kände sig genast som hemma. De blev varmt välkomnade och har nu blivit medlemmar.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *