Cilla Krantz talar om marknaden “Smakfullt i Torshälla”

Cilla Krantz talar om marknaden “Smakfullt i Torshälla”

Play

TV-Eskilstuna gjorde ett besök på marknaden i Torshälla, som hölls av skälen, att man dels ville marknadsföra egenodlade ekologiska produkter samt att man ej tidigare år hade haft någon marknad med “lokalodlat” i Eskilstuna. Syftet var dessutom, att man ville utveckla landsbygden.

Det var en underbart vacker dag med sol och litet härlig “sjöbris” från Kanalen i Torshälla. Miljön för de säljare och besökare, som var där, verkade upplevas både trivsam och skön, med vackra färger från blommor och grönsaker bl.a.

Initiativtagare till denna marknad var: Cilla Krantz, Sörmlands Matkluster, Eskilstuna Kommun och Torshälla Stads Förvaltning. Sörmlands Matkluster var den egentliga arrangören, berättade Cilla Krantz, vars mål var, att skapa en positiv utveckling i Torshälla.

Ytterligare en dam, Rina Åhlund, från Torshälla Stads Förvaltning, var involverad i projektet, som bl.a. tillsammans med Cilla Krantz tagit initiativ till och ställt frågan till producenterna, om hur man ville ha Marknaden i Torshälla. Rina jobbar med ett gemensamt projekt för att bl.a. utveckla ortens företagare och  fastighetsägarföreningen.

Marknaden finansieras med bl. EU-medel. Man kan också söka Kommunala bidrag och andra utvecklingsmedel. Det går således att få stöd- sedan är det meningen, att “det skall rulla på av sig självt”, som Cilla Krantz uttryckte det och man hoppas på, att Marknaden fortsätter även nästa år, men man måste naturligtvis utvärdera detta först.

Besökarna har varit många och verkat intresserade under de tre dagar, dels den 27:e juli, den 8:e augusti samt den senaste marknadsdagen, den 15:e augusti, då Eskilstunas TV-team var på plats.

Skribent: Eva Lindberg
Foto: Bo karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *