Carpe Luna Gästade Tv och Radio Eskilstuna

Carpe Luna Gästade Tv och Radio Eskilstuna

Play

Carpe Luna är en relativt ny förening som funnits i sex månader. Det är en lajv och eldgycklarförening som genom cirklar kommer att lära ut olika hantverk, som t ex inom trähantverk och matlagning.

Tre medlemmar i föreningen gästade TV- och Radio Eskilstuna, varav den ena heter Cecilia Jyrs och hon tycker att det är roligt att vara medlem i Carpe Luna för att hon får använda kroppen när hon utför olika sysslor. De använder sig av devilsticks och pois när de utför sina eldgycklarkonster. Övar gör de varje onsdag mellan kl. 17.00 och 20.00. Det kostar 50 kr. per år.

Magnus Klingstedt är ordförande i föreningen och han berättar från Williamssalen på KFUM, (där de brukar hålla till på onsdagarna) att nu har de en gycklargrupp där som för tillfället övar inomhus då de ej håller på med eld just nu.

Han säger att de ej har någon åldersgräns i föreningen, förutom i eldgruppen som har 18-års gräns, eller från 16 år med föräldrars tillstånd.

Man vill nå ungdomar så att de får något nytt och roligt att göra på fritiden och målet är att få ihop flera gycklargrupper som kan gå ut och jobba med sina färdigheter på hobbynivå.

Maria Schrewelius, sekreterare i Carpe Luna säger att alla är välkomna att gå med i deras förening. Hon är tillsammans med Magnus Klingstedt initiativtagare till föreningen. För tillfället så är de 20 medlemmar, så på sex månader har man vuxit från tre medlemmar till 20.

Hon säger att hon är ganska duktig på poi och att dansa med eld. Poi är ett slags eldbollar i långa kedjor som man snurrar i luften.

De skall den 16 december ha ett blot, som är en gammal tradition från vikingatiden. De skall dock ej ha något blodsoffer, utan träffas för att umgås och äta god mat.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Programledare: Tomas Widén
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *