Carina Ålander, utvecklare på mötesplats Fröet Gästar tv och Radio

Carina Ålander, utvecklare på mötesplats Fröet Gästar tv och Radio

Play

Carina Ålander, utvecklare på mötesplats Fröet i Fröslunda var gäst på Tv- och Radio Eskilstuna och berättade att hon arbetat där sedan de startade för två och ett halvt år sedan.

Hennes arbetsuppgift består av att samordna aktiviteter och jobba i nätverksområdet.

En av anledningarna att hon är gäst är att de har lyckats med bl a att höja besöksfrekvensen från 12 400 besökare 2011, till 38 400 2012. Hon säger att besökarna också varit med och byggt upp verksamheten och känner man sig delaktig så är det roligt.

Man har nått ut och varje vecka kommer det nya besökare och det målinriktade arbetet har gett resultat.

Carina har alltid tyckt om att jobba riktad till människor på olika sätt. Hon har alltid jobbat med människor och drivs av mötena dem emellan och vad positivt det kan föra med sig. Hon har tidigare arbetat inom kyrkan som församlingsassistent och fritidsledare som hon är utbildad till. Nu jobbar hon på sin andra mötesplats, hon har tidigare jobbat på Palatzet i Skiftinge.

En mötesplats vänder sig till alla ålderskategorier, Fröet har ett bibliotek och läser gör ju de flesta i olika åldrar. Bibliotek, cafeteria och möjlighet att boka in sig i konferensrummet samt låna datorer är en bra framgångsfaktor. Man har föreläsningar och folk från kommunen som är ute och informerar, barnteater och en handarbetsgrupp mm. Föreläsningar hålls också från folk från olika länder och kulturer, bl a av folk som bor i området.

Skribent: Lars JonssonFoto: Bo KarpReporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *