BestGrip AB – Framtidens dubbar

Play

Oscar Gustavsson i Eskilstuna har hittat en intressant nisch i sportbranschen. Hans företag, BestGrip AB, har tagit fasta på att folk inte vågar springa på is och snö. Nu säljer han lösa dubbar som kunden själv skruvar fast i sulorna.

Förra säsongen sålde Eskilstunaföretaget 1 000 000 dubb varav ca 64 000 skodubb.

– Helt klart en växande marknad, säger företagets vd Oscar Gustavsson, 33 år gammal.

BestGrip AB finns sedan i våras i en industrilokal som ligger 200m mot värmeverket mitt emot Profeel. Lokalerna har fixats till under de senaste veckorna för att välkomna kunder, hittills har man mest levt på försäljning via nätet.

Företaget har funnits sedan 2007 och har egentligen en större affärsidé än vad det först verkar som. Oscar och kollegan Daniel Karlsson säljer dubbar för allt, från traktorer och racingbilar till arbets-, fritids- och löparskor.

Historien började med att Oscar hittade de italienska och patenterade dubbarna på nätet. Han förstod att de kunde bli en storsäljare: dubbar som kunderna köper i set om 20 stycken med specialverktyg till. När halkan kommer skruvar man i dubbarna, (tio stycken per fot). Och när halkan är borta så skruvar man bara bort dem igen för att återanvända dem till nästa säsong.

Det här tyckte vi här i FM lät så intressant så vi skickade iväg vår reporter för att ta reda på mer om dessa dubbar.

(I inslaget hör vi Oscar Gustavsson på BestGrip AB, reporter Harry Risku & programledare Tomas Widén)

Besök BestGrips hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *