Besök av The Loulou Sisters

Play

Vi fick besök av “The Loulou Sisters” som är aktuella med sitt första självbetitlade album “The Loulou Sisters” som släpps den 20 November.

Deras album är en filmisk, omväxlande resa längs nedlagda tågspår mot ett obestämt förflutet. Musiken rör sig i amerikanskt 60-tal via Paris´ förortsgator och vidare förbi flirtigt 30-tal mot dammiga tågstationer i vilda västern, hårdhänt cajun och romantiska drömmar i Ligurien och Barcelona.

The Loulou Sisters har spelat och sjungit tillsammans så länge att de kan kalla sig för systrar.  Sara Edin, Anna Frantzén och Cecilia Klingspor har ett långt och brokigt förflutet som hörs i deras musik. De älskar performance, gatumusik, cirkus, happenings, Bröderna Marx, och att resa, med sina instrument på ryggen.

De är ett genuint band där alla tillför sin bit och ingen är utbytbar. Deras röster är sinsemellan olika men samklangen blir snudd på magisk. De spelar med ett framåtlutat driv, ett rastlöst sväng, en touche av punk och ett leende i mungiporna.  De är ett passionerat liveband som spelat i Paris, New York, Italien, såväl som runtom i Sverige. 

Zsazsa – Sara Edin sång, fiol, såg, dragspel
Nana – Anna Frantzén, sång, ukulele, klockspel, slagverk
Cécíle – Cecilia Klingspor, sång, gitarr, piano

Reporter: Harry Risku

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *