“Bästa Ljudboksdeckare 2012”

“Bästa Ljudboksdeckare 2012”

Play

I helgen prisades “Bästa ljudboksdeckare 2012”.
Jussi Adler-Olsens “Flaskpost från P” kammade hem priset, och förutom författaren så belönas också inläsare och översättare. Skådespelaren Stefan Sauk belönades för sin inläsning av ljudboken och gjorde storstilad entré med helikopter i centrala Eskilstuna i helgen. Leif Jacobsen belönades för sin översättning.

Och Juryns motivering lyder:
“Flaskpost från P är en medryckande, kuslig och spännande deckare av Jussi Adler-Olsen som Stefan Sauk tolkar och gestaltar på ett intelligent och teatraliskt sätt. Författaren använder schabloner för karaktärerna, men skruvar till dem. Berättelsen vrids och böjs men brister aldrig. Polisarbetet utförs på ett autentiskt sätt och morden skildras med avvägd distans. Uppläsningen ger liv åt många karaktärer på ett sätt som verkligen fungerar”.

Juryn bestod av:
Therese Hellberg från Svenska Deckarbiblioteket, författaren Johan Theorin, Mats Kirestam, än så länge Länspolismästare i Sörmland, Håkan Thomsson, ordförande i Synskadades Riksförbund och Ingegärd Waarenpära som är journalist på DN.

Det här var första gången som årets bästa ljudboksdeckare utseddes, och att prisutdelningen skedde i Eskilstuna, ja det förklaras av att Svenska Deckarbiblioteket har sitt säte i just Eskilstuna.

Och så här lät det i helgen när Stefan Sauk tog emot priset i Eskilstuna och samtidigt intervjuades av skådespelerskan Katarina Ewerlöf…

(I inslaget hör vi skådespelerskan Katarina Ewerlöf, skådespelaren och ljudboksinläsaren Stefan Sauk samt programledare Tomas Widén. Ljudtekniker är David Lüning)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *