Åsa Kullgren

Play

Åsa Kullgren ordförande i landstingsstyrelsen var och hälsade på Tv- och Radio Eskilstuna. Hon brinner för jobben, att ha en bra tillväxt och utveckling i Sörmland samt att sjukvården skall bli bättre. Folk förväntar sig av landstinget att de har ordning och reda på ekonomin och levererar en bra vård.

Landstinget har ett överskott på 81 miljoner kronor och det kommer sig till stor del av en engångsintäkt från staten på 90 miljoner. Nästa år kommer man att få mindre intäkter från skatter p g a att folk jobbar mindre. Överskottet kommer bl a att gå till investeringar och förbättringar av sjukhusen som t ex ombyggnationer. Framöver kommer de att jobba hårt med kollektivtrafiken samt göra det enklare för patienter att söka vård och att få rimliga villkor för personalen.

Framförallt socialdemokraterna i landstinget har varit väldigt drivande när det gäller HBT – personers rättigheter inom vården. Landstinget håller på att HBT – certifiera sina verksamheter säger Åsa Kullgren, ordförande i landstingsstyrelse.

Skribent: Lars Jonsson
Foto:Twana Sabah
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *