Army Fitness Bootcamp i Eskilstuna

Army Fitness Bootcamp i Eskilstuna

Play

Uppe med tuppen, eller rent av ännu tidigare var teamet från TV-Eskilstuna på Onsdagsmorgonen 2 maj. De hade begivit sig till Vilstabacken i Eskilstuna för att bevittna några morgonpigga Eskilstunabors något hårdföra morgongymnastik.

Instruktör Pioter Janeling berättar att Army Fitness är en något hårdare träning som egentligen är anpassad till att klara av uppgifter i krig.

All träning sker utomhus och bygger på att ett antal pensionerade officerare från Engelska armén flyttade ut träningen till Hyde Park, London så att folk som arbetade på kontor skulle få möjligheten att träna och bättra på sin fysik.

I Sverige var det en tjej som heter Charlotte Granström som startade upp det för fyra år sedan och i Eskilstuna startade det för tre år sedan.

Åsa Rönnermark är en av de kvinnliga instruktörerna för Army Fitness, hon gillar utmaningar och att driva sig själv lite längre varje gång och hennes budskap till de som vill vara med och träna är att när du väl kommer upp på morgonen (runt halvfemsnåret) så är det grymt kul och efter fullföljt pass så känner man sig nöjd och tillfreds med sig själv, säger hon.

Army Fitness erbjuder Boot Camp, som är en koncentrerad form av militärinspirerad träning under sex veckor. Det sker under ledning av utbildade instruktörer som får deltagarna att testa sina gränser och hjälper dem att lyckas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *