Anställda blåsta på lönen

Play

Den uzbekiske rike affärsmannen och politiska ledaren köpte restaurang 92:an i Eskilstuna i januari. Nu är han borta och personalen står utan lön.

Tina Brandtberg och Nettan Sandström som arbetat på restaurangen sedan i juni fick aldrig någon lön och ägaren har visat sig omöjlig att få tag på. Dessutom har det visat sig att restaurangägaren är en politisk ledare och affärsman från Uzbekistan, som nu fått politisk asyl i Sverige efter en livstidsdom i hemlandet.

AF raggar folk till oseriös krog!

Lunchrestaurangen 92:ans i Eskilstuna, som inte betalt ut några löner till sina anställda, söker nu efter ny personal, och det genom Arbetsförmedlingen.

Det var i början av sommaren nu i år som Tina Brandtberg och hennes kollega började jobba på 92:ans lunchrestaurang i Eskilstuna, men någon lön, det har de fortfarande inte fått.

Tina och hennes kollega söker nu nya jobb och deras tjänster annonseras ut igen.

Arbetsförmedlingen säger att de inte har någon undersökningsplikt gentemot arbetsgivarna, men att de noterat att annonsen är ute och kommer att följa upp det.

En företrädare för restaurangen säger att uppgifterna inte stämmer, utan att lönerna har betalats ut.

Sent igår kväll när vi på EskilstunaNytt gjorde en koll på AFs hemsida, så låg annonsen fortfarande kvar…

En reaktion på “Anställda blåsta på lönen

  1. I Helgnyheterna hör ni en företrädare för den aktuella restaurangen komma till tals, och i FM på måndag förmiddag blir det dess utom en längre intervju med företrädaren från 92:ans lunchrestaurang. På så sätt har båda sidor fått komma till tals i denna historia…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *