Anita Neuhaus, Talar om Sveriges friskaste län till 2022

Anita Neuhaus, Talar om Sveriges friskaste län till 2022

Play

Framtidens hälso- och sjukvård i Sörmland

Landstinget Sörmland har med målsättningen att bli Sveriges friskaste län 2022, bjudit in bl a allmänheten samt förtroendevalda politiker från landstinget för att ha en öppen dialog i länets alla kommuner, under april månad. Så välkommen att framföra dina åsikter om hur framtidens hälso- och sjukvård ska utformas, Onsdagen 18 april på Eskilstuna Folkhögskola.

Anita Neuhaus, sörmländsk landstingspolitiker sen väldigt många år tillbaka, blev intervjuad av Anna Maria Lindqvist Arrue på Radio Eskilstuna på förmiddagen 17 april. Anita innehar den tjusiga titeln ålderspresident.

Sörmlands landsting har som mål att bli Sveriges friskaste län till 2022, angående detta säger Anita Neuhaus att förutom landstinget så måste alla sörmlänningar hjälpas åt för att nå det målet. Om detta mål genomförs så kan landstinget satsa mer på de som verkligen behöver vårdapparatens resurser.

Man har nyligen startat en underökning om hur man ska utveckla sjukhusen och det gör man genom att gå ut och fråga medborgarna, patienterna, personalen och olika organisationer om deras erfarenheter om sjukvården och på så sätt skapa en dialog.

Alla idéer och förslag kommer att dokumenteras för att sedan gås igenom och sammanställas för att ha till grund för fortsatt arbete, säger Anita Neuhaus.

Läs mer på www.landstingetsormland.se/framtiden

Skribent:Lars jonsson
Foto: Bo karp
Journalist: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *