Al Dente med Samantha Santambrogio

Al Dente med Samantha Santambrogio

Play

TV-Eskilstuna var på Comfort Hotel på Torsdagsförmiddagen 24 maj och där hade de stämt möte med två tjejer från Stockholm. Den första att bli intervjuad var en kvinnlig kock med italienskt ursprung, hon heter Samantha Santambrogio-Öberg och driver en matlagningsskola i Stockholm som heter Al Dente, där hon lär ut att laga italiensk mat. Hon ger även ut en mattidning med samma namn.

Hon kom till Sverige 1996 av den anledningen att hon träffat en svensk man. För fem år sen så sa hon upp sig från sitt dåvarande jobb och startade sin matlagningsskola.

Al dente, betyder bokstavligen, ”mot tanden”, och då är pastan ”lagom”, alltså färdigkokt och har rätt tuggmotstånd.

Skolan som hon driver lär som sagt ut att laga italiensk mat och magasinet, med samma namn har i princip alla recept som de har i skolan.

Samantha blandar inte så mycket smaker när hon lagar mat utan vill ha rena smaker, hon använder färska örter som t ex basilika och persilja, vitlök, olivolja, tomater och annat som kan anses italienskt.

Sen intervjuas Samanthas redaktionsassistent Ulrika Kjellman som jobbar för Samantha och hjälper till på kurserna med att laga mat, förberedelser och liknande. Hon har ett gediget matintresse och trivs bra hos Samantha, trivs bra gör hon även i Italien som hon besökt många gånger.

Hennes favoriträtt är pasta alle vongole som är en pasta med bl a musslor, chili och vitlök.

Besök deras facebookgrupp, aldente stockholm matlagningskurser.

Foto: Bo karp
Skribent: Lars jonsson
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *